Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yaz tatili dendiği zaman Türkiye’nin akla gelen ilk adreslerinden biri Fethiye’dir. Bu durumun altında Fethiye’nin muhteşem doğası ve birbirinden güzel plajları yer almaktadır. Fethiye plajları, Muğla bölgesinin önemli ve sevilen plajlarının büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Bulunduğu konum sebebi ile birçok özel koya sahip olan Fethiye, bazı koylarında yer alan plajları ile keyifli saatler geçirme imkanı sağlar. Özel tesislerin yer aldığı özel plajlar olduğu kadar Fethiye halk plajları ile de ünlüdür. Önemli ve sevilen birçok koyunun halk plajı seçeneği bulunması, ekonomik bir tatil yapmak isteyenlerin sevdiği bir özelliktir. Bu önemli ve sevilen plajların bir kısmı Fethiye merkez plajları olarak da adlandırılmaktadır. Konum itibari ile Fethiye merkeze son derece yakın olan bu yerler, kimi zaman yürüme mesafesinde bile olabilmektedir. Hal böyle olunca “Fethiye'de nerede denize girilir?” sorusuna gidilebilecek mesafeye bağlı olarak pek çok farklı seçenek sunulabilir.

Fethiye en güzel plajları ile ününe ün kattığı kadar, doğal güzellikleri ile de ünlüdür. Fethiye plajları isimleri, bu bulundukları özel yerlerden de adlarını almaktadır. Kişiler doğa ile iç içe vakit geçirirken plajın tadını da çıkarabilirler. Bunun yanı sıra tarihi yerleri için de pek çok ziyaret almaktadır. Gelen tarih düşkünü gezginler, tarihi yerleri keşfederken Fethiye'nin plajları ile güzel bir deniz molası da verebilmektedirler. Bundan dolayı ziyaretlerini genellikle bahar ve yaz aylarında gerçekleştirmektedirler. Fethiye’nin yaz aylarında tercih edilirliğinin artması altında başka etkenler de bulunmaktadır. Öyle ki birçok meşhur restoran tam performans hizmetlerini yaz aylarında sunmaktadır. Fethiye plajları isimleri, bu sefer de önemli restoranların adlarına yansımaktadır. İlk adımı plaj keşfi ile atacak tatilciler için ise Fethiye plajları arasında öne çıkan plajlara odaklanmaları önerilmektedir. 

Çalış Plajı

Fethiye’nin plajları arasında ilk sırayı Çalış Plajı oluyor. 14 kilometre uzunluğundaki bu büyük plaj, yediden yetmişe herkesin sevdiği adreslerden biridir. Plajda tesisler yer almaktadır. Böylece gelen herkesin rahat bir gün geçirebilmesi mümkündür. Öğleden sonraları rüzgarın yönünün değişmesine bağlı olarak deniz dalgalanabilir. Bundan dolayı bazı kişiler sabahın erken saatlerinde Çalış Plajı’na gelmektedir. Bölge çeşitli kuşların ve Caretta Caretta’ların da bulunduğu özel bir bölgedir. Bazı mevsim dönemlerinde bu özel canlılarla karşılaşmak mümkün olabilmektedir. 

Belceğiz Plajı

Fethiye merkezden araba yolculuğu ile biraz uzaklaşmak isteyenler soluğu Belceğiz Plajı’nda almaktadır. Su sporlarıyla ilgilenen kişilerin uğrak noktası olan Belceğiz bir diğer adıyla Belcekız Plajı suyu serin olan bir yerdir. Bundan dolayı çocuklu aileler için pek de uygun olmayabilir. Plajda tesisler yer almaktadır. Bundan dolayı şezlong tutup güneşlenmek isteyen tatilciler için doğru bir adrestir. Yeşilin ve mavinin görsel şölen yarattığı bir yerdir. Fethiye merkeze 12 kilometre uzaklıkta olan Belceğiz, Fethiye’nin ziyaret edilmesi gereken koyları arasındadır. 

Kumburnu Halk Plajı

Halk plajları arasında sıklıkla tercih edilen Kumburnu, 15 yıldır mavi bayrağa sahip olan bir plajdır. Belceğiz Plajı ile oldukça yakın olan Kumburnu, Belceğiz’in aksine sıcak bir suya sahiptir. Fethiye merkeze 15 kilometre uzaklıktadır. Çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmekte olup özellikle Fethiye yerlileri tarafından mesken tutulmuştur. Sıcak deniz severler soluğu Kumburnu Halk Plajı’nda almaktadır. Dileyenler bölgedeki tesislerden yararlanabilmektedir. Duş, tuvalet ve şezlong bulmak Kumburnu’nda mümkündür. 

İnlice Halk Plajı

Fethiye Belediyesi’nin işletmesinde olan plaj, sevilen adreslerden biridir. Sert kumlara sahip olan bir plajdır. Bu özellik bazı kişiler tarafından çok sevilirken bazı kişiler tarafından sevilmeyebilir. Sığ görünüme sahip olan deniz birkaç metre sonra aniden derinleştiğinden çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyen kişilerin dikkatli olması gerekmektedir. Belediyenin yeri olmasından dolayı plajda yer alan tesisisin fiyatları son derece uygundur. Bu durum yaz dönemlerinde plajın çok kalabalık olmasını sağlamaktadır. Sakin bir gün geçirmek isteyenler için uygun bir adres olmayabilir.

Kuleli Koyu Plajı

Çam ağaçları arasında kalan plaj doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin tercihidir. Sakin ve sığ bir denize sahip olması sebebiyle çocuklu ailelerin ilk tercihlerindendir. Yumuşak kumlardan oluşan plajı, kumlar üzerinde yürüyüş yapmayı sevenler için keyifli bir adres olmasını sağlamaktadır. Plajda tesisler yer almaktadır. Dileyen kişiler tesislerin imkanlarından faydalanabilmektedir. Turkuaz denizi ile yüzme keyfi sırasında buruna gelen çam kokusu bir masal içerisinde hissi yaşatmaktadır. Günün belirli bir süresi Kuleli Koyuna mutlaka ayrılmalıdır. 

Kabak Koyu Plajı

Önemli doğal güzelliklerden biri olan Kabak Koyu, gelenleri kendine özel olan plajı ile buluşturmaktadır. Kabak Koyu bir sit alanı olduğundan bölgede tesis bulunmamaktadır. Sadece bungalov kiralama seçeneği sunan yerlerin duşlarından yararlanmak mümkündür. Doğa ve macera severlerin tercih ettiği Kabak, farklı bir deneyim yaşama imkanı sunmaktadır. Berrak denizde yüzerken çevreyi saran dağları seyre dalmak, hayat telaşesini biraz da olsun unutmayı sağlamaktadır. Kabak Koyu Fethiye’nin gidilmesi gereken adreslerindendir. 

Kıdrak Koyu Plajı

Fethiye Merkeze 12 Ölüdeniz’e ise 2 kilometre olan Kıdrak, tabiat parkı içerisinde yer almaktadır. Birkaç etaptan oluşan parkın plaj kısmı Kıdrak Koyu olarak adlandırılmaktadır. Yine doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Taşlık bir koy ve denize sahip olan koy, deniz ayakkabısı kullanmayı gerektiriyor. Tabiat parkına girişler ücretli olduğundan plaja girmek için de küçük bir ücret ödenmesi gerekiyor. Derin bir denize sahip olması ve plajın taşlardan oluşuyor olması çocuklu aileler için pek uygun olmayabiliyor. Ancak doğaseverler için hayran kalınacak adreslerden biri oluyor. 

Ölüdeniz

Fethiye’nin kuşkusuz ki herkes tarafından bilinen adresi Ölüdeniz’ dir. Dağlar arasında kalan bu kendine has koy, nefes kesici bir plaja sahiptir. Plajda tesisler yer almakta olup dileyenler tesislerden dileyenler ise halk plajı kısmından yararlanabilmektedir. Su sporları ile uğraşmayı severlerin de sevdiği bir adrestir. Son derece sakin denizi koya Ölüdeniz unvanını kazandırmıştır. Kalabalık bir yer olsa da Ölüdeniz doğası ile huzur veren yerlerdendir. Kumsalda güneşlenirken dağlardan atlayarak yamaç paraşütü yapanları seyretmek koya farklı bir hava katmaktadır. 

Kelebekler Vadisi

Kabak Koyu kadar önemli bir diğer adreste sıra. Vadinin derinliklerine inilmesi ile ulaşılan plaj bölgeyi son derece özel kılmaktadır. Kelebekler Vadisi, sit alanı olmakta olup bölgede hiç tesis bulunmamaktadır. Bundan dolayı özellikle kamp severlerin tercihidir. Tamamı ile doğanın hakim olduğu bölge bahar aylarından itibaren yoğun bir ilgi görmektedir. Bölgede yer alan nadir rastlanan kelebekler, doğa bilimcilerin ve fotoğrafçıların da ilgisini çekmektedir. Özel adreslerden biri olan vadi, hayran kalınacak bir adrestir.

Karaot Plajı

Sevimli canlılar olan Caretta Caretta’ların yaşam merkezi olan Karaot Plajı, plajlar arasında ünlü olan bir diğer adrestir. Yumuşacık kumlardan oluşan plaj, çocuklu aileler tarafından tercih edilirliğini arttırmaktadır. Kumsal boyunca yapılacak yürüyüşler, yapılan kumdan kaleler keyif dolu bir gün geçirmeyi sağlamaktadır. Karaot Plajı herkes tarafından bilinmediğinden sakin kalan adreslerden biridir. Plajda tesis bulunmaktadır. Ailecek sakin bir gün geçirmek isteyenler için Karaot Plajı doğru bir öneri olacaktır.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü