Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla Akyaka’nın en güzel bölgelerinden biri olan Gökova’da, gezip görebileceğiniz onlarca güzel yer dışında lezzetli yemekler yiyebileceğiniz pek çok mekan da bulunmakta. Akdeniz ve Ege lezzetlerinin bir arada yer aldığı ve salata ile zeytinyağlı yemeklerin yoğun şekilde bulunduğu bir mutfağa sahip olan Gökova’da, birçok yabani otun da yemeği yapılmakta. Gelin Gökova’da ne yenir ve nerede yenir, birlikte göz atalım.

Otların özellikle kavurularak tüketildiği Gökova bölgesinde tekesakalı, turp otu, devetabanı, kuzukulağı, ebegümeci gibi çok tüketilen bitkilerin dışında, otlar daha farklı şekillerde özellikle salataları yapılarak da tüketilmektedir. Sebze yemeklerinin başında ise nohut, börülce, fasulye ve bamya gibi çeşitli yemekler gelmektedir. Bu sebzeler ise genelde zeytinyağlı şekilde tüketilmektedir.

Peki hangi mekanlara gidilmeli?

Selanik Restaurant

Gökova’ya oldukça yakın konumda Akyaka’da bulunan Selanik Restaurant’ta Akdeniz mutfağından pek çok farklı lezzet bulabilmek mümkün. Salata ve mezelerini mutlaka denemeniz gereken mekan, vejetaryen dostu ürünler de sunmakta. Porsiyonların epey büyük getirildiği Selanik Restaurant’ta Et Sote ve Çingene Kebabını yemeden ayrılmamanızı öneririz. Ayrıca mezelerden patlıcanlı meze, etli yaprak sarma ve bamya kızartma yine denemeniz gereken ürünlerden bazıları.

Kordon Restaurant

Yine Akyaka Gökova yakınlarında bulunan ve Türk ile Akdeniz mutfağından farklı lezzetler sunan mekanda vejetaryen dostu pek çok yemek de mevcut. Etkileyici bir manzara eşliğinde aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebileceğiniz Kordon Restaurant’ta kalamar salata, Azmak kebap ve köfte ile karides sövüşü mutlaka denemelisiniz. Samimi ve güleryüzlü personelleriyle hizmet veren mekanda yemek sonrası ikram edilen tatlıları da kesinlikle tatmalısınız. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği gibi günün her öğününü bulabileceğiniz bir mekan olan Kordon’da Azmak Nehri’nin kenarında güzel bir akşam geçirebilmek mümkün.

Ayşe Ana’nın Yeri

Birbirinden lezzetli pek çok ev yemeği sunan mekanda mantı ve bamya yemekleri mutlaka denemeniz gerekenlerden bazıları. Türk mutfağından çoğu lezzetin yer aldığı mekanda vegan tatil severler için özel seçenekler de bulunmakta. Çorba ve gözlemelerini de mutlaka denemeniz gereken mekanda fiyatlar da oldukça uygun. Burada öğle ve akşam yemeği dahil olmak üzere günün her öğünü için yemek bulabilir ve yine bölgenin klasikleşmiş zeytinyağlılarını tadabilirsiniz.

Orfoz Restaurant

Güler yüzlü ve cana yakın personellerin hizmet verdiği Orfoz Restaurant’ta denizin ortasında ve serin bir ortamda yemek keyfi yapabilirsiniz. Yediğiniz her şeyden keyif alabileceğiniz bir mekan olan Orfoz’da özellikle de Isırgan Otu Salatası’nı denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ana yemek olarak ise Girida balığını denemenizi öneririz. Lezzetli mezeleri ve hızlı personelleri ile bilinen mekana sabah saatlerinde gelirseniz Azmak Nehri’ne karşı hoş bir kahvaltı yapabilmeniz de mümkün.

Halil’in Yeri

Kaliteli hizmeti ve yemekleriyle bilinen Halil’in Yeri’nin balıkları, kalamarı ve karidesi oldukça taze ve lezzetli. Lokasyon açısından da oldukça güzel bir konumda bulunan Halil’in Yeri, Azmak Nehri kıyısında huzur bulabileceğiniz bir bölgede yer almakta. Mekanda yemek keyfiniz esnasında temiz, berrak suyu ve suda yüzen ördekleri çok yakından izleme şansı elde edebilirsiniz. Çipurasını ve mezelerini mutlaka denemeniz gereken mekanda balıklar oldukça iyi pişiriliyor. Ayrıca sahanda yumurta, karışık kızartma, zengin reçel çeşitleri ve sigara böreği ile lezzetli bir kahvaltı keyfi yapabilmeniz de mümkün. Otoparkın bulunduğu ve personelin oldukça fazla olduğu mekanda deniz börülcesi, haydari, börülce salatası, fava ve girit mezesini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

West Cafe & Bistro

Yine Gökova’ya oldukça yakın bir konumda bulunan West Cafe & Bistro’da ister açık havada ister kapalı alanda yemek keyfi yapabilirsiniz. Özellikle kahvaltı ve kahvesini denemenizi tavsiye ettiğimiz, etkileyici dekorasyona sahip olan mekanda tatil severler için ücretsiz wifi servisi de bulunmakta.

Siz de Gökova'nın birbirinden lezzetli tatlarını yerinde keşfetmek istiyorsanız, Hellovillam'ın www.hellovillam.com/gokova-kiralik-villa adresinden Gökova kiralık villalarına göz atabilir ve istediğiniz villa için rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Mutlu tatiller dileriz. 😊

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü