Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Datça gezilecek yerleri, tadılacak lezzetleri, gece hayatı ile birçok noktada gezginlerin ve turistlerin ilgisini çekmektedir. Datça doğal güzellikleri ise Türkiye’nin görülmesi gereken meşhur yerleri arasında yer almaktadır. Datça denildiği zaman neredeyse her bir köşesinde yer alan koyları akla gelmektedir. Bazılarında tesis olan bazılarıysa bakir olan bu koylar ziyaretçilerine mükemmel bir denizle buluşma imkanı tanımaktadır. Datça tatilcileri, gelmeden önce her bir özel noktayı görebilmek için, gezecekleri yerlerin listesini planlamaktadırlar. Bu listede mutlaka yer alması gereken önemli noktaları sizler için bir araya getirdik. Muğla’nın göz bebeklerinden olan Datça’ya gerçekleştireceğiniz yolculuktan tam bir verim almak ve her bir noktayı keşfetmek istiyorsanız bu yerleri listenize eklemenizi öneririz.  

Kargı Koyu

Dağların arasında kalan bu güzel koy, Datça merkeze yakınlığı sebebiyle en çok tercih edilen koylardan biridir. Serinleten denizi, iskeleden girilen denizi ile tatilcilere keyif dolu anlar yaşatmaktadır. Koyda yer alan tesislerle kişiler rahatlıkla denize girip güneşlenebilirler. Özellikle iskeleden denize girmeyi tercih edenler Kargı Koyuna mutlaka gitmelidir. Ancak Kargı Koyu, denizin direkt derinleşiyor olması ve kumsalı olmaması sebebiyle yüzme bilmeyen veya çocuklu aileler için uygun olmayabilir. Koya ulaşım dar bir araba yolu ve taksiyle karadan veya tekne ile denizden olacak şekildedir. Bölgede yer alan tesislerde dileyen kişiler konaklayabilir. 

Palamutbükü Adası

Datça’nın en büyük ve en meşhur koylarından birine ev sahipliği yapan Palamutbükü Adası, çevresi ormanlardan, önü ise uçsuz bir denizden oluşan doğal harikaların birleşimidir. Özellikle kayalık bölümlerinde yer alan deniz canlıları, dalgıçlar tarafından büyük ilgi görmektedir. Bölgede yer alan birçok tesiste kişiler dilerlerse konaklayabilir veya gün içerisinde bu tesislerden yararlanabilirler. Palamutbüküne ulaşımlar özel araçlar, taksi veya merkezden kalkan dolmuşlarla yapılırken, Palamutbükü Adası’na tekneyle ulaşım sağlanmaktadır. Kumla karışık taşlık sahilinde, denize girilmesinden birkaç adım sonra deniz derinleşmeye başlamaktadır. Datça gezisinde Palamutbükü Adasına mutlaka yer verilmelidir.

Ovabükü

Kamp ve doğa yürüyüşü severlerin bir numaralı adreslerinden olan Ovabükü, yeşilin ve maviliğin mükemmel uyumunun yaşandığı adres oluyor. Datça’nın meşhur koylarından birine ev sahipliği yapan bölge, yine Datça’nın görülmesi gereken meşhur yerlerinden biridir. Doğaseverlerin hayran kaldığı ve tekrar gelmek istediği Ovabükü, hem ulaşım kolaylığı hem de bölgede yer alan tesisleriyle de tercih edilen yerler arsındadır. Kişiler kendi şahsi araçları, taksiler veya Datça Merkezden bölgeye hareket eden minibüslerle Ovabükü’ne ulaşım sağlayabilmektedirler. 

Hayıtbükü Koyu

Ovabükü ile ardı ardına konumlanan Hayıtbükü Koyu, yine deniz ve mavinin mükemmel uyumunu yaşatan bir yer. Sığ ve berrak deniziyle her yaş grubu tarafından tercih edilen Hayıtbükü Koyu, çevresini saran yem yeşil dağlarıyla bölgeye girer girmez kişilere huzur vermektedir. Tekne turlarının da uğrak noktalarından olan Hayıtbükü, Datça’nın popüler koylarından biridir. Hayıtbükü plajına giriş ücretsiz olup, doğa yürüyüşü grupları araştırılarak doğa yürüyüşlerine ekip halinde katılmak mümkündür. Datça’nın görülebilecek tüm koylarını görmek isteyen tatilciler genellikle Hayıtbükü ve Ovabükü ziyaretlerin aynı gün içerisinde gerçekleştirmektedirler. Böylece tek bir rotada bu iki güzel koyu görmüş olurlar. 

Hacetevi Tepesi

Hızırşah mahallesi içerisinde yer alan Hacetevi Tepesi, 385 metreyi aşan yüksekliğiyle Datça manzarasının tartışmasız en güzel göründüğü yerdir. Taşlarla kaplı bu tepeye araçlarla ulaşım mümkündür. Dört bir yanı badem çiçekleriyle kaplı Hacetevi, gelenlerin huzur dolu anlar geçirmesini sağlamaktadır. Tepeye girişler ücretsiz olup günün her saati ziyarete açıktır. Datça gezisi sırasında Hacetevi Tepesinde küçük bir mola verilmesi yapılan klasik hareketlerden biridir. Burada Datça tatilinin en güzel fotoğraflarına sahip olabilir, Datça’nın güzelliğinin tadını sonuna kadar çıkarabilirler. 

Domuz Bükü

Tekne turlarının vazgeçilmez noktalarından olan Domuz Bükü, kara ulaşımına kapalı olan özel koylardan biridir. Datça gezi rehberlerinde baş sıralarda yer alan koy, bakirliği ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Doğası, sakinliği ve masmavi deniziyle şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için adeta biçilmiş kaftan olan bu yer, Datça tatilinin de olmazsa olmaz duraklarından biridir. Kara ulaşımı olmaması bölgenin huzurunu koruyan en önemli özelliklerinden biridir. Domuz Bükü’nde gerçek dünyaya birkaç saat ara vermek mümkün hale gelmektedir. Datça’nın tadını doyasıya çıkarmak isteyenler, Domuz Bükü rotasının da yer aldığı bir tekne turuna mutlaka katılmalıdır. 

Kızılbük

Durgun denizi, bakir köşeleri ve kumla karışık çakıl kumsalı ile doğayla iç içe ve keyifli bir gün geçirmek isteyenler için gidilmesi gereken bir diğer adres Kızılbük oluyor. Yemyeşil ağaçlarla çevrili olan Kızılbük, tesis bulunmaması ile bakir koylar arasında yer alıyor. Olta balıkçılığının meşhur adreslerinden olan koy, balık tutmayı severler tarafından mesken ediliyor. Denizin sığ olmasıyla çocuklu aileler de sık sık Kızılbük’ü ziyaret ediyor.

Akvaryum Koyu

Yol üzerinde küçük patika bir girişi olan Akvaryum Koyu, Datça’nın cennet köşelerinden biridir. Kampçıların mesken tuttuğu bu yer, berrak suları, kendine has mavisi ve çevresini saran ağaçlarla kişilere olduğu yeri unutturan bir yer. Suyun üzerinden yüzen balıkların rahatlıkla görülebildiği bu koya, dar bir yoldan ulaşılıyor. Araçları  yol üzerine park edilmesi gerektiğinden yoğun dönemlerde gösterilen ilgi için yeterli alan bulunmayabiliyor. Tamamıyla bakir olan bu yerde herhangi bir tesis yer almıyor. 

Aktur

Çam ağaçlarının arasında kalan küçük koyu ile gelen herkesi kendine hayran bırakan bir noktada. Aktur kamp severlerin vazgeçilmez noktalarından biri olmakla beraber, nefes kesici doğası ile adeta baş döndürüyor. Bu tabir Aktur için oldukça doğru kalıyor çünkü her bir yerinde bulunan çam ağaçları adeta tüm hücrelere oksijen banyosu yaptırıyor. Bölgede yer alan küçük tesislerde kampçılar dilerlerse tesislerden yararlanabiliyor. Daha konforlu bir konaklama isteyenlerse yine bu bölgede yer alan birbirinden güzel villaları kiralıyor.

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü