Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin yaz tatili için en çok tercih edilen illerinden biri Muğla’dır. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ön plana çıkan tatil bölgeleriyle Muğla, her yıl binlerce yerli yabancı turisti ağırlamaktadır. Kişilerin Muğla’yı tercih etmeleri altında birçok sebep yer alabilmektedir. Muğla, tarihi güzellikleri ile bilinen bir bölgedir. Hristiyanlık tarihi için de önemli yerlere sahip olması, tarih ile ilgili turistlerin Muğla ziyaretlerinin ana nedeni olabilmektedir. Bunun yanı sıra birçok meşhur özelliği bulunması yeni kültürleri merak eden kişilerin de ilgisini çekmektedir. Birçok özel lezzetin ana vatanı olan Muğla, gastronomi dünyasına ilgi duyan kişilerin odak noktası olmaktadır. Ege lezzetlerinden oluşan bu özel lezzetler Muğla’nın meşhur özelliklerinden olmaktadır. Bir diğer ün kaynağı ise Muğla doğal güzellikleridir. Yeşil ve mavinin mükemmel uyumu özellikle bir yaz tatili için istenebilecek her şeyi sağlamaktadır.

Muğla doğal güzellikleri, vadiler, şelalelerden oluşabildiği gibi koylardan da oluşmaktadır. Sanki saklı bir bölgede cennetten bir köşe gibi görünen bu koylar deniz severlerin eşsiz saatler geçirmesini sağlamaktadır. Muğla, önemli tatil beldelerine sahip olmasın altında kuşkusuz ki bu özel koyları yer almaktadır. En güzel koylar arasında her bir bölgenin kendine ait özel adresleri bulunmaktadır. Bir kısmı bakir olan bu koylar, denize girilecek sakin yerler arayanlar için adeta büyük bir fırsattır. Muğla koylar haritası incelendiğinde, en uzun kıyı şeridine sahip olan ilin Muğla olduğu görülmektedir. Bundan dolayı hemen hemen herkesin bulunduğu bölgeye göre bulunan en yakın koy mutlaka ki vardır. En güzel koylar dendiğine bazı koylar ön plana çıkmaktadır. Muğla’nın bu eşsiz doğal güzelliklerini görmek gerçekten de bir hayranlık uyandırmaktadır. Bir tatile yönelik oluşabilecek tüm beklentiler Muğla’da bulunabilmektedir. 

Kabak Koyu

Fethiye’nin en meşhur aynı zamanda en el değmemiş yerlerinden biri olan Kabak Koyu, listenin ilk sırasında yer alıyor. Her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilen koy, doğayla iç içe saatler geçirmenizi sağlıyor. Kabak Koyuna, doğaseverler ve özellikle kampçılar büyük bir ilgi gösteriyor. Likya Yolu üzerinde bulunan Kabak, maceraperestlerin de uğrak noktası oluyor. Koy, sit alanı olduğundan bölgede herhangi bir yapılaşma bulunmuyor. Ancak koyda yer alan küçük bungalov tesisler ve kamp alanlarında konaklamak ve ihtiyaçları karşılamak mümkün oluyor. 

Çiftlik Koyu

Marmaris’in en meşhur koylarından olan Çiftlik Koyu, Aktur sitesi sakinlerine ait bir koydur. Koya dışarıdan giriş yapabilmekte mümkündür. Dışarıdan gelen kişiler uygun ücretler karşılığında koydaki tesislerden yararlanabilir ve Çiftlik Koyu’nun tadını çıkarabilir. Koya ulaşım kara yolu ile biraz zorlayıcı olabilmektedir. Engebeli yolu Çiftlik Koyu’nun daha sakin kalmasına vesile olmaktadır. Bundan dolayı Çiftlik Koyu’na gitmek isteyenlere tekne turları aracılığı ile gitmeleri önerilmektedir. Pırıl pırıl denizi çevresini saran yemyeşil dağları ile Çiftlik Koyu görülmeye değer bir yerdir. 

Palamutbükü Koyu

Datça’nın en büyük ve en meşhur koylarından birinde sıra. Palamutbükü Koyu, Muğla ve Datça’nın “üç güzeller” olarak bilinen koylarından biridir. Diğer iki güzel ise Hayıtbükü ve Kızılbük olmaktadır. Palamutbükü’ nün ön plana çıkıyor olmasının altında hem sahilinin daha büyük olması hem de bölgede yer alan tesis sayısının fazla olması yer almaktadır. Masmavi deniz ve etrafı saran ormanlı dağlar, doğal güzelliklerden oluşan bir şölen yaşatmaktadır. Çakıl ve kum karışık plajı çocuklu aileler için de uygundur. Ancak belirtmekte fayda var ki denizi çok çabuk derinleşmektedir. 

Akvaryum Koyu 

Bodrum’un değil tüm Muğla’nın berraklığı ile ünlü olan koyu, Akvaryum Koyu’dur. Gümbet ve Bitez beldeleri arasında yer alan bir yarımadadır. Akvaryum Koyu, gerçekten de bir akvaryum içerisinde yüzüyormuş hissiyatı uyandırmaktadır. Rengarenk balıklar arasında yüzüp, denizin içerisini yukarıdan rahatlıkla görebildiğiniz bu koy Bodrum’un en güzel koyu olabilecek niteliktedir. Bu yarımadanın içerisinde bir de Görecik isimli bir iç ada bulunmaktadır. Akvaryum koyunda yüzerken iç ada ile ayrılan bir küçük koy daha yer almaktadır. Gelen kişilerin mutlaka ki koyun bu diğer kısmını da yüzerek görmeleri önerilmektedir. 

Turunç Pınarı Koyu

Rota tekrar Fethiye’ye çevriliyor ve bu sefer de sıra Turunç Pınar Koyu’na geliyor. Kara ulaşımı olmayan bu koy, Fethiye’nin özel köşelerinden biridir. Tekne turları ile ulaşılan koy adeta camı andıran suyu ile doyasıya bir deniz keyfi sürülmesini sağlıyor. Koyda küçük tesisler yer alıyor olup bazı kişiler tekne ile ulaşım sağlayarak koya akşam yemeği için de geliyor. Deniz altı canlılarının da sıklıkla görüldüğü koy, aynı zamanda dalgıçlar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Bundan dolayı bazı tekne turları dalış yapmak isteyen kişiler için dalış ekipmanları da sunabiliyor. 

Büyük Samanlık & Küçük Samanlık Koyları

Büyük Samanlık ve Küçük Samanlık, yan yana konumlanan Fethiye’nin önemli koylarından diğer ikisidir. Aralarındaki en büyük fark Büyük Samanlık Koyu’nda yer alan piknik, mangal ve çocuk alanlarıdır. Küçük Samanlık ’ta bu şekilde tesisler bulunmamaktadır. Bundan dolayı çocuklu ailelerin özellikle Büyük Samanlık Koyu’nu tercih etmesi önerilmektedir. Koya kara ulaşımı olduğu gibi tekne turları ile ulaşmak da mümkündür. Fethiye merkezinden kalkan tekne turları ile keyifli bir yolculuk sürülerek Samanlık Koylarına erişim sağlamak mümkündür. 

Kargı Koyu

Datça’ya yeniden dönmek gerekirse sıra şimdi de Kargı Koyu’nda. Datça merkeze oldukça yakın olan Kargı Koyu’na kara ile ulaşım mümkündür. Özel araçlarla rahatlıkla gidilebilen bir koydur ancak yolun bazı bölümlerinin dar olduğunu belirtmekte fayda olacaktır. Datça tekne turları da Kargı Koyu2nu mutlaka ki ziyaret etmektedir. Koyda yer alan tesislerde dinlenmek veya konaklamak mümkündür. Masmavi denizi ve çevresini saran dağları ile koy, özellikle sakin bir gün geçirmek isteyen kişilerin oldukça seveceği bir yerdir.  

Aspat Koyu

Bodrum’un bir başka incisi Aspat Koyu’dur. Ortakent Yahşi ile Akyarlar arasında kalan bu özel koy, sit alanı olduğundan bölgede yerleşim bulunmuyor. Tamamı ile bakir kalmayı başaran koyda sadece market görevi gören tek bir tesis bulunuyor. Bu durum doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen kişilerin ekstradan beğenisini toplayan bir durum oluyor. Sakin, doğa içerisinde ve muazzam bir denizde vakit geçirmek isteyen kişiler için Aspat nokta atışı oluyor. Aspat Koyu’nun serin bir sur olduğunu belirtmek gerekiyor. Bundan dolayı soğuk deniz seven kişilerin mutlaka ki deneyimlemesi gereken bir koy oluyor. Hazır gelinmişken koyda yer alan Venedik Kalesi’ne uğranması da öneriliyor. 

Katrancı Koyu

Fethiye’nin şirin ve özel koylarından bir diğeri, Muğla’nın da sevilen koylarından bir oluyor. Koyda üç farklı bölge yer alıyor. Katrancı Koyu içerisinde yer alan tabiat parkı, bölgenin tercih edilirliğini daha da arttırıyor. Sadece plajı kullanmak isteyenler birinci koya, kamp yapmak isteyenler ikinci koya, piknik yapmak isteyenler içinse üçüncü koya yöneliyor. Bölgede yer alan tabiat parkı, bölgenin daha da özenle bakılmasını sağlıyor. Bundan dolayı Katrancı, son derece temiz koylardan biri oluyor. Koyda konaklamak için bir tesis bulunmuyor olup bundan dolayı kamp severlerin öncelikli tercihi oluyor.

Ölüdeniz

Fethiye’nin herkes tarafından bilinen koyu olan Ölüdeniz, etrafını saran dağları ile yine bir doğal şölen yaşanan adres oluyor. Ölüdeniz adı, denizin son derece sakin ve durgun olmasından geliyor. Bu durum dalgalı deniz sevmeyenlerin direkt olarak Ölüdeniz’ i tercih etmesini de sağlıyor. Masmavi ve berrak denizi, keyifli bir serinlik verirken etrafı saran dağların seyri bu keyfi daha da arttırıyor. Bölgede birçok farklı tesis bulunuyor olup dileyen kişiler koya oldukça yakın olan otellerde konaklayabiliyor. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü