Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yerli turistinden yabancı turistine, Muğla her yaz bir önceki yazdan daha çok ilgi gören bir yerdir. Yıllardır artan popülerliği ile de hizmet sektörünün tüm alanlarında oldukça gelişmiş bir portföye sahiptir. Söz konusu konaklama olduğunda her bütçeye ve her zevke yönelik seçenek sunabilirken, konu yemekler olduğunda da aynı durum oluşmaktadır. Birçok damak tadına uygun birçok farklı konseptteki restorana Muğla’da ulaşmak mümkündür. Muğla restoranları, ekonomiklikten popülerliğe birçok farklı kategoriye ayrılabilmektedir. Osmanlı Mutfağının önemli lezzetlerinden Akdeniz Mutfağına, Uzak Doğu Mutfağından Ege Mutfağına hemen hemen her mutfak Muğla bölgesinde mevcuttur. Bazı restoranlar sadece yaz sezonunda hizmet veriyor olabilir.

Bundan dolayı Muğla Restoranları ziyaret edilmeden önce mutlaka araştırılmalı ve açık olup olmadığı öğrenilmelidir. Bunun yanı sıra her geçen gün artan talep ile sadece sezon içerisinde çalışan restoran sayısı gitgide azalmıştır. Çünkü Muğla artık her mevsimde ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Özellikle bahar aylarında sezon başı veya sonu olması nedeniyle de kişiler tercih etmektedir. Hem tarihi doku hem de doğal güzelliklere sahip olan Muğla, yılın der dönemi bu özel yerleriyle misafirlerini buluşturabilmektedir. Muğla doğal güzelliklerini görmek için kişiler çoğu zaman ilkbaharı tercih etmektedir. Muğla tarihi güzellikleri için ise ilkbahar ve sonbahar tercih edilmektedir. Bu sayede tatilciler havanın sıcaklığından veya soğukluğundan etkilenmeden rahatça gezilebilmektedir. Bu durumun farkında olan Muğla restoranları sahipleri ise restoranlarını bu dönemlere hazır hale getirmek için çalışmaktadır. Muğla kahvaltı mekanları da aynı şekilde sezon dönemlerinde çok daha canlı olmaktadır. Tatilciler güne güzel bir kahvaltı ile başlamaya özen göstermektedir. Güzel bir kahvaltı, gezi dolu bir gün ardından ise güzel bir restoranda günü bitirmek istenilen bir tatil planı olmaktadır. 

Rahat Meyhane

Muğla’nın Akyaka ilçesinde yer alan Rahat Meyhane adı üstünde rahat ve keyif dolu saatler geçirme imkanı sunan bir mekandır. Tazecik mezeleri ve leziz mi leziz ara sıcakları ile güzel bir akşam yemeği adresidir. Kareli örtüleri ve ahşap masaları ile salaş bir meyhane olan mekan, Akyakalılar tarafından çok sevilmektedir. Yaz aylarında Rahat Meyhane’de yer bulmak zor olabilmektedir. Bundan dolayı restorana erken gelinmesi veya rezervasyon yapılması önerilmektedir. Arka bahçesinde yer alan Türk sinemasının ve edebiyatının ünlü isimlerinin fotoğrafları ile Rahat Meyhane misafirlerini küçük bir nostalji turuna da çıkarmaktadır.

Adres: Akyaka, Karanfil Sok. No:25/2, 48650 Ula/Muğla

Telefon: 0555 515 25 74

Çınar Restoran

Marmaris’in sevilen restoranlarından biri olan Çınar Restoran ailecek geçirilecek saatler için doğru adrestir. Ağaçlar arasında yer alan masaları ile doğayla iç içe saatler geçirme imkanı sunmaktadır. Hem sabah kahvaltısı hem de öğle ve akşam yemekleri için tercih edilen restoran her geçen yıl popülerliğini artırmaktadır. Bu durum bazı müdavimleri tarafından mekana olumsuz eleştiriler getirilmesini sağlamıştır. Ancak hem ortamı hem de kolay ulaşılır bir yerde olmasından dolayı Çınar Restoran gidilebilecek yerler arasında yer almaktadır.

Adres: Çamlı Mahallesi Köybüşü Sokak No:5/A Sedir Adası yolu üzeri 2. km, 48700 Marmaris/Muğla

Telefon: (0252) 495 80 80

 

Taj Mahal Marmaris

Yeni lezzetlere açık tatilcilerin mutlaka gitmesi gereken bir yer Taj Mahal Marmaris’tir. Hint mutfağının en meşhur yemeklerini servis eden mekan farklı saatler geçirilmesini sağlamaktadır. Son derece baharatlı olan yemekleri yaz döneminde ağır gelebilecek olsa da yaşanılan lezzet şöleni buna değmektedir. Oldukça büyük olan mekan profesyonel ekibi ile hiçbir siparişi aksatmadan hızlı bir servis sağlamaktadır. Mekan konsepti ile adeta bir Hint filmi içerisindeymiş hissiyatı yaşatmaktadır. Farklı bir akşam yemeği için Marmaris tatiline eklenmesi gereken bir adrestir. 

Adres: Çıldır, Karacan plaza Taj mahal rest, Kemal Seyfettin Elgin Blv., 48700 Marmaris/Muğla

Telefon: 0544 531 96 68

Yuvarlakçay Topgözü Pınar Restaurant

Yuvarlakçay etrafına konumlanan mekan yazın sıcaklığına küçük bir mola verilmesini sağlıyor. Akan suyun getirdiği serinlik ve çıkardığı huzur verici ses ile keyifli dakikalar sunuyor. Tandırı meşhur olan mekan özellikle et severlerin ilgisini çekiyor. Mekanda, ailecek gelinen akşam yemeklerinin veya arkadaş gruplarının rahatça vakit geçirebileceği geniş masalar da yer alıyor. Çay etrafında ağaçlar arasında doğayla iç içe geçirilecek saatler tatile farklı bir boyut katabiliyor. Yaz aylarında yoğun ilgi görmesi nedeni ile restoran kalabalık olabiliyor. 

Adres: Köyceğiz, Topgözü Mevkii Pınarköy, 48800 Muğla

Telefon: (0252) 267 05 86

Kumlubükü Yacht Club

Şık ve lüks bir adres arayanlar soluğu Kumlubükü Yacht Club’ta alıyor. Kulüp, zengin menüsü, şık barı ve zarif ortamı ile kaliteli saatler geçirmek için en doğru Muğla restoranlarından biridir. Çam ağaçları arasında konumlanan mekanın denize sıfır bir kısmı da mevcuttur. Özellikle bu alanda yer alan masalar romantik akşam yemekleri için de tercih edilmektedir. Gün içerisinde kulübün plajından da yararlanmak mümkündür. Bundan dolayı bazı kişiler tüm gününü burada geçirecek şekilde hareket etmektedirler. Denizde geçirilen keyifli saatler ardından güzel bir akşam yemeği ile gün taçlandırılabilmektedir. 

Adres: Kumlubük, Köyü, 48700 Muğla

Telefon: (0252) 476 72 42

Muğla Lokantası

Muğla merkezde yer alan Muğla Lokantası, sulu yemek özlemi çeken tatilciler için birebirdir. Esnaf lokantası gibi düşünülebilecek olan bu restoran gelenlere yöresel lezzetlere ulaşabilme imkanı da sunmaktadır. Günde 15 farklı çeşit yemek çıkaran yer hem taze hem de lezzetli yemekler servis etmektedir. Fiyatlarının oldukça uygun olması mekanın sevilen bir diğer özelliğidir. Özellikle, zeytinyağlı nohutlu pırasası, köy yoğurdu ve börülcesi mutlaka ki denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Samimi bir restoran olan Muğla Lokantası yemek için az vakti olanlar için de güzel bir öneridir.

Adres: Şeyh, İsmet İnönü Cad. 21 A, Merkez, Muğla

Telefon: 0252 212 31 21

 

Güzelköy Fırın Cafe

Muğla merkezde yer alan bir diğer adreste sıra. Güzelköy Fırın Cafe, Muğla’nın yöresel lezzetlerini sunan bir yerdir. Hamur işi yemeklerde de son derece başarılıdır. Küçük ve samimi bir mekan olan kafe, keyifli sohbetlere ev sahipliği yapmaktadır. Yöresel yemeklerin yanında çay ve kahvelere eşlik edecek atıştırmalık lezzetler de bulunabilmektedir. Muğla halkı tarafından da sıklıkla tercih edilen mekan Muğla’nın en çok bilinen restoranları arasında yer almaktadır. Meşhur lezzetleri denemek adına da önerilen bir adrestir. 

Adres: Orhaniye, Cumhuriyet Cad. No:11, 48000 Muğla Merkez, Muğla

Telefon: 0252 212 05 65

Winehouse

İçmeler’ de bulunan Winehouse, sevimli bir ambiyansa sahip olan özel mekanlardan biridir. Lezzetli ve büyük porsiyonları ile fiyat performans açısından son derece başarılı bir restorandır. Zengin şarap menüsü özellikle şarap severlerden tam puan toplamaktadır. Mekan aslında otelin kendi işletmesi olup, otel dışındaki misafirlerine de kapılarını açmaktadır. Karides ve saç kavurma lezzetleri ile ününe ün katan mekan, bu yemekleri taçlandıracak şarap lezzetlerini de sunmaktadır. Gurmelere yakışır bir yemek için Winehouse doğru adres olacaktır.

Adres: Hürriyet Cad.No:6, İçmeler, Muğla

Telefon: 0252 455 20 50

Maydanoz Süpüroğlu Restaurant

Muğla’nın menteşe ilçesinde yer alan Maydanoz Süpüroğlu Restaurant yeşillikler içinde sizi karşılıyor. Yemyeşil bahçesi, Muğla’nın tertemiz havası ve ferah dizaynı ile birçok tatilseverin ilk tercih ettiği mekanlardan biri oluyor. Özellikle et yemekleri ve rakı sofraları ile adından söz ettiren Süpüroğlu restaurant birçok buluşma için tercih edilebilir. Doğum günü etkinleri, romantik bir akşam, evlenme teklifi ya da sadece eğlenceli akşam için gidebileceğiniz bir mekan. Geniş kapasiteli davetler için de tercih edilebilir iken aynı zamanda küçük arkadaş grupları için de uygun bir seçenek. Süpüroğlu aynı zamanda adından Köstebek tatlısı ile de söz ettiriyor. Her akşam düzenlenen canlı müzik ile ise eğlenceli bir akşam da geçirebilirsiniz. 

Adres: Orhaniye, süpüoğlu mevki, 48000 Menteşe/Muğla

Telefon: 05469352683 / 0252 217 65 65

Meşhur Muğla Köftecisi Zafer’in Yeri

Samimi ve sıcak mekanları öncelikli olarak tercih edenlerin ilk uğrak noktası olabilecek Muğla Köftecisi Zafer’in yeri adından sundukları samimi hizmet ile de sıkça söz ettiriyor. Muğla’ya özel pişirilme ve sunum şekli ile çarşının önde gelen ve sıkça tercih edilen mekanlarından biri. Çarşı içinde bulunduğunuz zaman diliminde gidebileceğiniz bu mekan misafire gösterdikleri özel ilgi ile sizi memnun edecektir. Aynı zamanda köfte sever biriyseniz de burada aradığınızı bulacak ve lezzetli bir yemek yiyeceksiniz. 

Adres: Şeyh, Kocahan Gç. No:7, 48000 Muğla Merkez/Muğla

Telefon: (0252) 212 78 61


 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü