Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Gezilecek yerleri, dillere destan huzuru, lezzet şölenleri, tarihi, doğa güzellikleri, kahkahaların eksilmediği gece hayatı ile Datça her noktada adından söz ettirmeyi başarıyor. Tüm bu güzelliklerin tadını çıkarabilmek için ise güne lezzetli başlamak önemli bir nokta.

Bir tatili daha da güzel hale getiren kuşkusuz ki güzel kahvaltılarla güne yapılan başlangıçlar olmalı. Bunu bilen tatilciler, tatil planlamalarını yaparken nerede ne yeneceğini önceden araştırmakta özellikle kahvaltı mekanlarına ayrı bir önem göstermektedirler. Bu noktada Datça ziyaretçileri ekstradan bir şansa sahip olmaktadır. Datça, birbirinden güzel kahvaltı yerlerine ev sahipliği yapan bir yerdir. Belirli dönemlerde internet üzerinden kuponlar alınarak Datça kahvaltı fırsatları değerlendirilebilir böylece Datça kahvaltı fiyatları uygun haldeyken kahvaltı keyfi yapılabilir. Bu noktada hem İskele bölgesinde hem de Eski Datça’da yer alan mekanlar ön plana çıkmaktadır. 

Eski Datça

Datça en iyi kahvaltı dendiğinde akla Eki Datça’da yer alan kahvaltıcılar gelmektedir. Özellikle bahsedilecek olan bu iki mekan serpme kahvaltı severlerin uğrak noktaları arasındadır. Eski Datça’nın güzel sokakları arasında keyifli bir kahvaltı yapmak isteyen tatilciler tatil günlerinin bazılarını mutlaka Eski Datça için ayırmalıdır. Kahvaltı tavsiye ve önerileri arayanlar için Eski Datça doğru bir adres olmakta, burada yer alan birbirinden güzel mekanlarsa doğru öneriler olmaktadır.

Mehtap Cafe Restaurant

Eski Datça’nın simgeleşmiş yerlerinden olan Mehtap Cafe doğal ürünlerden oluşan serpme kahvaltılarıyla misafirlerini buluşturuyor. Eski Datça’ya girer girmez tatilcileri karşılayan mekan Datça’nın en çok bilinen kahvaltıcıları arasında yer alıyor. Salaş ve tatlı bir mekan olan Mehtap Cafe, Eski Datça’nın tatlı ve güzel sokaklarından birinde yer aldığından kahvaltı sırasında Eski Datça’nın da tadını çıkarma imkanı sunuyor. Yaz aylarında yoğun talep görmesinden dolayı özellikle bayram tatillerinde mekana girmeden önce biraz sıra beklenebiliyor.

Adres: Datça mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Cd. no:7, 48900 Datça/Muğla

Telefon: (0252) 712 21 74

Eski Ev Cafe

Adını bulunduğu yerden alan Eski Ev, güzel kahvaltıların ve birbirinden lezzetli gözlemelerin bulunduğu yer oluyor. Kahvaltı ardından sunulan badem kahvesiyle de tatilcileri Datça’nın simgelerinden biriyle buluşturuyor. Mekanın mantısının meşhur olduğuysa herkes tarafından biliniyor. Aile çay bahçesini andıran mekan hem salaşlığı hem de sunduğu güler yüzlü hizmetiyle misafirlerinden tam puan topluyor. Hızlı ama lezzetli bir kahvaltı yapmak isteyenler içinde Eski Ev Cafe doğru bir adres ve öneri oluyor. 

Adres: Datça, Dere Sk. No:10, 48900 

Telefon: 0535 421 87 9

İskele

Datça merkezde yer alan İskele, hem nefes kesen manzarası hem de Datça’ya gelen herkesin ortak noktası olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Her öğün için birçok farklı adres bulunduran İskele bölgesi kahvaltı seçenekleri içinde birbirinden güzel seçenekleri tatilcilerle buluşturmaktadır. Datça açık büfe kahvaltı veya serpme kahvaltıyla ilgilenen kişiler bahsedilecek adreslerde isteklerine rahatlıkla ulaşabilirler. Seçecekleri restoranlarda kahvaltı keyiflerini güzel manzarayla daha da taçlandırabilirler.

Güneş Büfe Kahvaltı Evi

İskele bölgesinde yer alan sıcacık bir mekanda serpme kahvaltı keyfi yapmak isteyenler Güneş Kafe adresine yönelirler. “İsrafa Hayır” sloganı ile işletilen bu yer alışılagelmiş serpme kahvaltı mekanlarının aksine küçük porsiyonlar halinde sundukları kahvaltılıkların fiyatlarını da uygun tutarak yenildikçe servis etme stratejisini uygulamaktadır. Kayseri ketisi ve katmeri ile ön plana çıkan mekan, gelen herkesi hem lezzetleri hem de sıcaklığıyla kendine hayran bırakıyor.

Adres: İskele, Atatürk Cd. No: 13-A / D, 48900 Datça / Muğla.

Tel: 0532 573 91 12

Limani Datça

Manzaraya karşı kahvaltı keyfi yaşamak isteyenlerse soluğu Limani Datça’da alıyor. Mazarası sebebiyle Datça en iyi kahvaltı dendiğinde Limani ön plana çıkıyor. Serpme kahvaltı keyfiyle misafirlerini buluşturan mekan bir balık restoranı olsa bile kahvaltılarıyla da bilinen bir mekan oluyor. Kahvaltı keyfinin vazgeçilmezi olan tazecik çaylar yudumlanırken deniz manzarasının tadını çıkarmaksa keyfi iki katına çıkarmaktadır. Yoğun dönemlerde fazla talep görme sebebiyle gidilmeden önce mekan yoğunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. 

Adres: Datça, İskele Mah. Kargı yolu üzeri no: 16/AB Datça 48900 Mugla, 48900 Muğla.

Tel: (0252) 712 01 72

Kumluk 

İskele bölgesine oldukça yakın olan Kumluk bölgesi adını bölgede yer alan plajdan alıyor. Hem güzel sahili hem de birbirinden güzel mekanlarıyla Datça’nın önemli yerlerinden biri olan Kumluk, hem gündüz hem de gece eğlencesini bir araya getiriyor. Hal böyleyken tabii ki birbirinden güzel mekanların bazıları ziyaretçilere güzel ve lezzetli kahvaltı servisleri de yapıyor. Her hali görülmesi ve yaşanması gereken Kumluk’un ünlü kahvaltıcıları ile güne başlanıp güne devam etmek tatile güzel bir farklılık katıyor.

Serap Kafe

2018 ve 19 senelerinde Datça’nın en iyi kahvaltı yeri seçilen Serap Kafe, sıcacık ortamı ve birbirinden lezzetli kahvaltılıklarıyla gelen misafirlerine kahvaltı şöleni yaşatıyor. Öncesinde sadece otel restoranı olarak hizmet verirken Serap Kafe lezzetlerini artık tüm tatilcilerle buluşturuyor. Datça Dürmesi adını verdikleri ve içerisinde yer alan lor peyniri, yöresel zeytinyağı ve Datça’nın kendine has lezzetlerinden olan bademle yapılan bu hamur işiyle kahvaltı daha da güzel bir hal almaktadır. Üzerine içilen badem kahvesiyle de kahvaltı keyfi noktalanmaktadır.

Adres: İskele, Kumluk Yolu No: 22, 48900 Datça / Muğla.

Tel: 05325040343

Cafe Inn

Hem akşam yemekleri hem de kahvaltı seçenekleriyle gelen herkesi kendine hayran bırakan Cafe Inn, Datça’nın en popüler yerlerinden biridir. Kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı seçeneklerini sunan bu meşhur İtalyan restoranı, güzel ve doyurucu sunumlarıyla tatilcilerden tam puan toplamaktadır. Belirtmekte fayda var ki akşam yemekleri kahvaltı sunumlarından daha lezzetlidir. Ancak merkeze yakın olması sebebiyle de tercih edilirliği artan Cafe Inn, denize karşı güzel bir kahvaltı yapmak isteyenler için doğru bir adres olacaktır. 

Adres: İskele, Kumluk Yolu, 48900 Datça/Muğla.

Tel: (0252) 712 94 08

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü