Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla’nın önemli ve kıymetli konumlarından biri olan Datça, denizi, kumsalları, dağları kadar restoranlarıyla da ziyaretçilerini büyülüyor. İskele bölgesinde ve Eski Datça bölgesinde yer alan lezzet şölenleri veya şık bir gece yaşama imkanı sunan mekanlarıyla hem damakları hem de gözleri büyülüyor. Güzel tatil günlerini daha da keyiflendiren Datça restoranları, sevgilinizle, dostlarınızla veya ailenizle olan yemeklerde unutulmaz yemek sohbetlerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle belirli bölgelerinde yer alan restoranlar hem Datça yerlisi hem de turistleri tarafından mesken tutulmuş oluyor. Tatil rotanıza bu mekanları da ekleyerek, tatil günlerinizi lezzet dolu günlere dönüştürebilirsiniz. Bu restoranların adlarını ve konumlarını sizler için bir araya getirdik. 

Datça Merkez

Liman bir diğer adıyla İskele bölgesinin yer aldığı Datça Merkez, kumluk ve taşlık plajına ev sahipliği yapıyor. Bu yerlerle hali hazırda kıymetli olan merkez, birbirinden güzel ve şık restoranlarıyla da Datça’nın önemli yerlerinden biri oluyor. Keyifli kahvaltı, öğle ve akşam yemekleriyle buluşturan restoranları özellikle şık akşam yemekleriyle adlarını ön plana çıkarıyor. Dilerseniz aile yemekleri dilerseniz romantik akşam yemekleri içinse geriye gidilebilecek restoranlardan istediğinizi seçmek kalıyor. 

Culinarium

Liman Bölgesinde yer alan restoran, misafirlerini mükemmel bir manzarayla buluşturuyor. Datça’ya yerleşme kararı alan Alman bir çift tarafından kurulup işletilen mekan, enfes deniz mahsullerinin servis edildiği bir yerdir. Alışılagelmiş lezzetler kadar, deniz ürünlerine yaptıkları farklı dokunuşlar deneyenlerde bir kez daha gelme hissi uyandırmaktadır. Karidesin kabak çiçeğine sarılı sunumu, dülger balığının ıspanak ve patatesle buluşturulması özellikle de beyaz şaraplı krema soslu levrek fileto adından söz ettiren lezzetler arasında yer almaktadır. Yaz aylarında yoğun ilgi gören bir yer olmasından rezervasyon yapılması önerilmektedir.

Adres: İskele, 64. Sk. No:20, 48900 

Telefon: (0252) 712 97 70

Meşhur Köfteci Sami Usta 1964

Yine iskele bölgesinde yer alan mekan, Datça yerlisi ve yabancısı tarafından mesken tutulmuş yerlerden biri. Doyurucu porsiyonları ve gelen ikramlarıyla herkesten tam puan toplayan Sami Usta, Datça’nın simgeleşen lezzetlerinden biridir. Datça tatilcileri pratik ve lezzetli bir yemek yemek istiyorlarsa Sami Usta doğru bir öneri olacaktır.

Adres: İskele, Balçıkhisar Sk. No:38, 48900 

Telefon: (0252) 712 05 06

Kekik Restoran

Romantik bir akşam yemeği için akla gelen adreslerden olan Kekik, dünya mutfağının lezzetlerini bir araya getiriyor. Kumlar üzerindeki masaları, denize sıfır konumu, arka fonda çalan müziğin verdiği sıcaklıkla romantik akşam yemeği için doğru bir adres oluyor. Datça lezzetlerin olan bademe, Bademli Girit Ezmesiyle menüsünde yer veren Kekik, lezzet dolu bir akşam yemeği yemek isteyenlere önerilen doğru adres oluyor. Tabii ki sadece romantik olarak düşünmeyip şık ve keyifli bir akşam yemeği için de ilk önerilerden biri yine Kekik Restoran oluyor. 

Adres: İskele, Kumluk Yolu No:3, 48900 

Telefon: (0252) 712 89 86

Eski Datça

Datça’nın masal diyarı olan Eski Datça, hem kendi sokaklarının güzelliği hem de bu sokaklarda yer alan mekanların güzelliği ile gelen herkesi kendine hayran bırakıyor. Taş evlerden oluşan sokaklar ve bu ev ve dükkanlar içerisine açılan restoranlar şık ve farklı akşam yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle sıradanlıktan uzak akşam yemekleri için çiftler Eski Datça’da yer alan restoranlara büyük ilgi gösteriyor. Özel lezzetlerin de bulunduğu bu restoranlar keyifli akşam yemekleri için doğru adresler oluyor. 

Zada Meyhane

Menüsü olmayan bu salaş yer hem şıklığı hem de salaşlığın keyfini bir arada yaşatıyor. Her gün farklı mezeler yapan mekan özellikle meze ve ara sıcaklarıyla ön plana çıkıyor. Eski ve küçük bir mekan olan Zada, dost meclisinin toplanabileceği veya farklı lezzetleri denemekten keyif alan çiftlerin deneyimlemekten keyif aldığı bir mekan oluyor. Küçük bahçesinde misafirlerini ağırladığından, yaz aylarında mekanda yer bulmak kolay olmayabiliyor. Bundan dolayı rezervasyon için aranılması öneriliyor. 

Adres: Datça mah. Osman karaca sk. No:1 Eski, 48900 Datça 

Telefon: 0543 232 52 52

Datça Sofrası

Datça’nın meşhur ürünlerinden olan bademin, yemeklerle buluşturulduğu mekan Datça Sofrası oluyor. Bademli köftesi meşhur olan mekan, badem severler tarafından tam puan topluyor. Yemek kapanışının özellikle sakızlı bademli muhallebiyle yapılması ise önemli önerilerden biri oluyor. Ailecek gidilebilecek bu salaş restoran, Eski Datça’nın göz bebeklerinden biri oluyor. 

Adres: Datça, Gazi Mustafa Kemal Cd. No:21, 48900 

Telefon: (0252) 712 41 88

Palamutbükü

Datça’nın en büyük koylarından biri olan Palamutbükü mükemmel deniziyle gelenleri büyülüyor. Bununla beraber belirli salaş mekanlarıyla adından söz ettiren Palamutbükü, salaş meyhane keyfine veya sokak lezzetlerine yer verilen keyifli bir büfeye ev sahipliği yapıyor. Denizde geçirilen güzel bir günün ardından lezzetli bir akşam yemeği veya deniz, güneş dolu bir güne katılan lezzet molalarıyla keyifli bir tatil günü geçirmenizi mümkün hale getiriyor. 

Betçe Burger

Deniz kenarı lezzetleri arasında ilk sıralarda yer alan hamburger için Betçe ilk ve tek adres oluyor. Lezzetli hamburger ve hotdoglarıyla sokak lezzetlerinin doğru adresi oluyor. Tüm ürünleri ev yapımı olan mekan, özellikle brioche ekmekleriyle yaptıkları hamburgerleriyle tanınıyor. 

Adres: Cumalı mh. palamutbükü sokak No:65 G liman karşısı, 48900 

Telefon: 05325480939

Liman Restoran

Palamutbükü’nün en iyi restoranlarından biri olan Liman, balık denince akla gelen tüm lezzetlerin bulunduğu noktadır. Taş fırında ahtapot, karides fangri ve bademli levrek gibi lezzetlerle ön plana çıkan Liman Restoran, lezzet dolu akşam yemekleri için doğru adres oluyor. Hem güler yüzlülükleri hem de mekanın sıcaklığıyla keyif dolu bir akşam yemeği Liman Restoran’da sizleri bekliyor.

Adres: Palamutbükü Liman mevkii, 48900 

Telefon: 05427867548

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü