Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden olan Bodrum, Muğla Bölgesinin olduğu kadar Türkiye’nin inci niteliğindeki bölgelerindendir. Yerli yabancı birçok kişiyi ağırlaması ile oldukça ünlü bir adrestir. Yemeklerinden koylarına, doğal güzelliklerinden tarihi yerlerine birçok meşhur öğeye sahiptir. Bunu duyan veya gelmeden önce araştırmak isteyenler nesi meşhur sorusunun cevaplarını aramaktadırlar. Bu sorunun cevapları Bodrum’da oldukça zengindir. Bir yeri tanımak veya öğrenmek için meşhur olan şeyler de öğrenilmelidir. Neyi ile meşhur ise o şeyler deneyimlenmeli veya meşhur olan yerlere gidilmelidir. Bundan dolayı bu listede yer alan öğelere tatil sürecinde yer verilmesi önerilmektedir. Öğle aralarında yöresel lezzetler tadımlarken diğer saatlerinde meşhur olan yerleri keşfedilebilir. Bulunulan bölgede neyi meşhur öğrenilip, belde belde de meşhur özellikler keşfedilebilir. Bodrum, tarihi yerleri ile meşhurluğunu Avrupa geneline yaymıştır.

Bunun yanı sıra doğal güzellikleri ile de ününe ün katmaktadır. Birçok özel yeri bulunan Bodrum, tatil severler tarafından sevilen yerlerdendir. Yemek sektörü ile yakından ilgilenenler meşhur arayışlarını mutfak kültürü üzerine yapmaktadırlar. Ege ve Akdeniz esintisi taşıyan Bodrum, bu arayış içerisinde olanlara zengin bir menü sunabilmektedir. Deniz tatili için Bodrum’a yönelenler ise meşhur Bodrum koylarının tadını çıkarmaktadırlar. Çoğu zaman doğa ile iç içe olan bu koylar doğal güzelliklerle tanışmak isteyenlerin de beklentilerini karşılamaktadır. Yeşilin ve mavinin mükemmel uyumunu yaşatan özel adresler, Bodrum’un meşhur olduğu ayrı başlıklar olmaktadır. Meşhur özellikleri ile ilgilenirken bir de hizmet sektörünün de özelliklerinden yararlanmak isteyenler yine Bodrum’da mutlu olmaktadır. Bodrum, restoranlarından kahvaltıcılarına birçok farklı lezzet adresi sunmaktadır. Dileyenler için konsepte sahip dileyenler içinse salaş sayılacak birbirinden güzel mekanlar bulunmaktadır. Güzel yemekler ile taçlandırılan bir tatil, meşhur şeyler keşfetme isteğini de kuşkusuz ki arttıracaktır. 

Kabak Çiçeği Dolması

Ege’nin meşhur lezzetlerinden olan kabak çiçeği dolması, Bodrum’un da meşhur lezzetlerindendir. Özellikle, meyhanelerde meze olarak karşılaşılan dolma yiyen herkesin sevdiği bir lezzettir. Tazecik kabak çiçekleri içerisine doldurulan lezzetli pilav içi ile lezzet şöleni yaşatmaktadır. Zeytinyağlı olarak düşünülen dolma, dileyenler için güzel bir aperatif dileyenler için ise güzel bir ana yemektir. Bodrum’da yer alan ev yemekleri yapan restoranlarda da kabak çiçeği dolması bulmak mümkündür. Kabak çiçeklerinin açması ile yapılan bir yemek olduğundan kabak çiçeği dolması yaz sezonunda olan bir yemektir.

Bitez Dondurması

Bitez dondurması, Bodrum’un meşhur tatlıcılarından biridir. Bitez Dondurmacısı markası altında yayılan bu lezzet Bodrum’un vedaı iftiharıdır. Türkiye’nin birçok yerine yayılan bu lezzetli dondurmanın çıkış noktası Bitez beldesidir. Yaz tatilinin olmazsa olmaz lezzetlerinden olan dondurma, bundan dolayı Bodrum’da daha da sevilmektedir. Organik sütten yapılan bu doğal dondurmalar yediden yetmişe herkes tarafından sevilmektedir. Meyveli özel lezzetlerinden klasiklere Bitez dondurması birçok farklı çeşitte olabilir.

Sebzeli Döner

Bodrum’un simgeleşmiş bir diğer lezzeti ise sebzeli dönerdir. Bodrum merkezde rahatlıkla ulaşılabilen bu döner, sebze ve etin özel uyumunu taşımaktadır. Döner eti arasında yer alan bezelye, patates ve havuç döneri zenginleştirmekte olup, ortaya çıkan renkli görüntü daha keyifli bir yemek deneyimi sunmaktadır. Tombik pide veya lavaş arasında sunulduğu gibi dileyenler porsiyon olarak da almaktadır. Lezzetli ve doyurucu bir öğün olan sebzeli döner Bodrum’a geldiğinde denenmesi gereken meşhur lezzetlerdendir. Özellikle, kısıtlı vakti olanlar için kurtarıcı bir öğün olacaktır. 

Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi, 1402 yılında yapılmaya başlanmış ve yapımı 1522 yılında tamamlanabilmiş gösterişli bir yapıdır. Bodrum’un simgesi olan Bodrum Kalesi, birçok Bodrum figüründe yer almaktadır. Çok badireler atlatan bir kale olarak günümüze kadar dayanmış olması şaşırtıcı olmaktadır. Öyle ki, kale Birinci Dünya Savaşı sırasında ciddi hasarlar görmüş ve kalenin bir kısmı yıkılmıştır. Ancak geri kalan yerleri güçlendirilerek günümüze taşınmıştır. Bu özel yer günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. İçerisinde yer alan Su Altı Arkeoloji müzesi Bodrum tatilcilerinden yoğun ilgi görmektedir. Kaleye girişler ücretlidir. 

Adres: Çarşı, Kale Cad., 48400 Bodrum/Muğla 

Telefon: (0252) 316 25 16

Bodrum Antik Tiyatro

Antik çağın nefes kesici tarihi yerlerinden biri Bodrum Antik Tiyatro’dur. 13.000 kişi kapasitesine sahip tiyatro günümüzde de hala birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle, yaz sezonunda birçok açık hava konseri Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleştirilmektedir. Mimari olarak birçok Klasik Antik Çağ detayına sahip olan tiyatro M.Ö. 4.yüzyılda yapılmıştır. Gün içerisinde ziyarete açık olan tiyatro alanına giriş ücretsizdir. Ancak etkinlik günlerinde girişler organizasyon şirketleri tarafından yasaklanmaktadır. 

Adres: Yeniköy, Kıbrıs Şehitleri Cad., 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 316 80 61

Osmanlı Tersanesi

1775 yılında inşa edilmeye başladığı düşünülen tersane ilk gemi üretimini 1784 yılında gerçekleştirmiştir. Osmanlı Tarihi için önemli bir yer olan Osmanlı Tersanesi günümüzde sanat galerisi olarak kullanılmaktadır. Bodrum merkeze çok yakın olan tersane, hemen hemen gelen herkes tarafından ziyaret edilmektedir. İlk başta sadece tersane olarak kurulan yere ardından surlar da eklenmiştir. Günümüzde de modern restorasyonlar yapılmıştır. Tersane içerisinde yer alan türbeler ve eski mezar taşları da tarih ile ilgilenenlerin ilgisini çekmektedir. 

Adres: Eskiçeşme, Neyzen Tevfik Cad. No:5, 48400 Bodrum/Muğla

Telefon: (0252) 316 18 60

Tavşan Adası

Tavşan Adası, kuşkusuz ki Bodrum’un en meşhur yerlerinden biridir. Bodrum Gümüşlük’te yer alan Tavşan Adası, ismini üzerinde yaşayan yüzlerce tavşandan almaktadır. Tavşan sayısı o kadar fazladır ki, ada karşısında yer alan seyir alanlarından bile tavşanları görmek mümkündür. Deniz üzerinden yapılan kısa bir yürüyüş ile adaya ulaşım mümkündür. Belirli bölgelerde suyun çok sığı olması bu yürüme imkanını tanımıştır. Kişiler hem adayı keşfetmek hem de tavşanları beslemek için ada ziyareti gerçekleştirmektedir. Özellikle, çocuklu aileler için eğlenceli bir deneyim olmaktadır. 

Uyku Vadisi

Vadilerin etkileyici doğal yapısına Bodrum’da erişmek mümkündür. Uyku Vadisi, Bodrum merkeze 30 kilometre mesafede bulunmaktadır. Gökçeler Köyü’ne yakın olan vadi, doğa içinde bir gün geçirmek isteyenler için doğru bir adrestir. Vadi içerisinde birden fazla şelale ve mağara yer almaktadır. Bu durum keşif hissiyatını daha da arttırmaktadır. Vadi bisiklet turları ile de gezilebilmektedir. Bundan dolayı kişiler kendi bisikletlerini getirmektedir. Dileyenler ise bölgede yer alan işletmelerden bisiklet kiralayabilirler. Aktivite dolu bir gün için Uyku Vadisi güzel bir adrestir.

Değirmen Şelalesi

Uyku Vadisi’ne gelenler Değirmen Şelalesi’ni de görmeden gitmemelidir. Hem meşhur bir yer hem de doğal güzelliğin adresi olan vadi, Değirmen Şelalesi ile taçlanmaktadır. Şelalenin buz gibi suyu Bodrum sıcağından biraz da olsa uzaklaşmak isteyenler için güzel bir seçenektir. Bundan dolayı bölgeye gelirken mayoların da getirilmesi doğru bir hareket olacaktır. Bölgenin çevresinde tesisler yer almaktadır. Bu sayede kişiler dilerlerse tüm günlerini rahatlıkla vadide geçirebilirler. Değirmen Şelalesi, Bodrum’un meşhur doğal güzelliği olarak görülmeye değerdir. 

Orak Adası

Denizin ön planda olduğu bir diğer meşhur başlık ise Orak Adası’dır. Tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden olan Orak Adası, turkuaz suları ile nefes kesici bir güzelliğe sahiptir. Kıyıya yaklaşırken açığa çıkan keskin kayalıklar adaya çıkışı mümkün kılmamaktadır. Adada herhangi bir yerleşim yeri de bulunmamaktadır. Tamamı ile bakir olan ada, doğasına el değmediğinden güzel ve özel kalmayı başarmıştır. Yeşil, mavi ve kayalıkların kendine has rengi Orak Adası’nı görülmesi gereken adreslerden kılmaktadır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü