Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Her bir köşesinde ayrı güzel bir koy bulunduran Muğla, plajları ile son derece ünlü bir yerdir. Muğla plajları yeri geldiğinde bakir yeri geldiğindeyse zengin imkanlar sunan tesislerden oluşabilmektedir. Bu noktada tatilciler, günden beklentilerin ne olduğuna karar verip ona göre Muğla plajları arasından isteklerine en uygun olanı tercih etmelidir. Muğla en güzel plajları, tüm Muğla Bölgesine yayılmış gibidir. Fethiye, Bodrum, Marmaris gibi ünlü yerlerinde bulunan plajların yanı sıra ücra köşelerde bile özel yerlere sahiptir. Ancak en çok bilinen Muğla plajları isimleri arasında genellikle bu bölgelerde yer alan plajlar yer almaktadır.

Muğla merkez plajları, sezonun açılması ile birlikte yoğun ilgi gören plajlardır. Özellikle, Muğla halk plajları yazın “iğne atılsa yere düşmez” tabirinin karşılığını oluşturabilmektedir. Bu noktada, sakin bir tatil geçirmek isteyen kişiler Muğla plajları arasından bakir olanları tercih ederler. Bir deniz tatili adına tüm beklentilerin karşılanabilmesi içinse, “Muğla'da nerede denize girilir?” sorusunun cevabı aranmalıdır. Bu sayede o gün tercih edilecek olan yerlerin kişilere neler sunabileceği öğrenilmiş olmaktadır. Bu araştırmalar bir bölgenin birçok özelliği için yapılabilir. Örneğin, Muğla doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir ildir. Muğla doğal güzellikleri, yerli yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir. Bunun yanı sıra Muğla tarihi yerleri ünü de tüm Avrupa’ya yayılmıştır. Sadece bu tarihi yerleri görmek için gelen onlarca turist yer almaktadır. Tatili dolu dolu geçirerek o bölgenin her özelliğini öğrenmek isteyen kişiler, iyi bir araştırma ile Muğla’nın birçok özelliğini keşfedebilirler. Bu noktada “Muğla’nın neyi meşhur?” sorusuna ait cevaplar da eklenebilir. Özellikle yöresel lezzetler, bir bölge hakkında detaylı bilgiye sahip olunması için kilit noktayı oluşturmaktadır. Bundan dolayı tatil öncesinde incelenecek başlıklara eklenmesi doğru olacaktır. 

Ölüdeniz Plajı

Muğla’nın en özel yerlerinden olan Fethiye ve Fethiye’nin en özel plajlarından olan Ölüdeniz listenin ilk sırasında yer almaktadır. Yemyeşil dağlar arasında kalan masmavi sular, bir doğal şölen yaşatmaktadır. Ölüdeniz adı, dağlar arasında klan bu koyun denizinin her zaman durgun olmasından gelmektedir. Bu durum özellikle dalgalı deniz sevmeyenler için altın niteliği taşımaktadır. Plajda tesisler yer alıyor olup, dileyen kişiler şezlong kiralayabilmektedir. Yaz dönemlerinde son derece kalabalık olduğunu belirtmekte fayda olacaktır. 

Kabak Koyu Plajı

Kamp ve doğaseverlerin özel adreslerinden olan Kabak Koyu, kendine ait küçük plajı ile günlük hayatın stresine mola verdiren bir yerdir. Sit alanı olan bu yerde küçük bungalov tesisler dışında bir yapılaşma bulunmuyor. Bu sayede gelen herkes sadece dostları ve doğa ile baş başa kalıyor. Berrak suyu ve hafif serin denizi ile yaz günlerine güzel bir soluk getiriyor. Kabak Koyu, Likya Yolu üzerinde yer alıyor olup, maceraperestlerin de uğrak noktalarından biri oluyor. Klasik yaz tatillerine farklı bir boyut katmak isteyen Muğla ziyaretçileri, Kabak Koyu’nu mutlaka ziyaret etmelidir. 

Kleopatra Plajı

Marmaris merkeze oldukça yakın olan Kleopatra Plajı, Muğla Bölgesinin en çok sevilen koylarından bir diğeridir. Kara yolu ile ulaşım mümkün olan plaj, ılık bir denize sahiptir. Denize girilmesi ardından gelen ilk beş metrede denizin sığ olması, yüzme bilmeyenler veya çocuklu aileler için büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Kleopatra Plajı’nda tesisler bulunmakta olup dileyen kişiler şezlong kiralayabilmektedir. Bunun yanı sıra bölgede bulunan restoranlar ile de rahat ve tüm imkanlara sahip bir gün geçirmek mümkün olmaktadır. 

 

Çalış Plajı

Fethiye merkezde yer alan Çalış Plajı, bölge halkı tarafından son derece sevilen bir plajdır. Plajda yer alan tesisler sayesinde gelen kişiler konforlu bir gün geçirebilirler. Plaja giriş ücretsiz olduğundan isteyenler yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirebilir. Fethiye merkezde konaklayan ve hızlı bir şekilde plaja ulaşmak isteyen kişiler için önerilen ilk adres Çalış Plajı’dır. Bundan dolayı, özellikle bayram tatillerinde plajda boş yer bulmak oldukça zor olabilmektedir. Çocuklu aileler tarafından da yoğun ilgi gören Çalış Plajı, her yaş grubu tarafından sevilen bir bölgedir. 

Karaincir Plajı

Datça’nın popüler plajlarından olan Karaincir, hafif serin ve sığ denizi ile Datça’nın en çok talep gören koylarından biridir. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen kişiler için konforlu bir deniz tatili yapma imkanı sunmaktadır. Plaja girişler ücretsiz olup, dileyen kişiler tesislerden faydalanmadan da sadece plajdan faydalanabilir. Bunun yanı sıra şezlong kiralama imkanı bulunmaktadır. Rüzgar almayan bir koy olması Karaincir’in en büyük avantajlarından biridir. Bu sayede her daim sakin bir denizi ve rüzgar ile uçuşan şemsiye riski bulunmayan bir yer olmaktadır. 

Palamutbükü Plajı

Palamutbükü Plajı, adını bulunduğu koydan almaktadır. Datça’nın en büyük koylarından olan Palamutbükü, dağlar arasında kalan eşsiz manzarası ile doğal bir şölen keyfi sunmaktadır. Koyda bulunan tesislerde dileyen kişiler şezlong üzerinde güneşlenebilirken, dileyenler ise ücrete tabi tutulmadan da diledikleri gibi bir gün geçirebilirler. Çakıl ve kum karışık bulunan plaj, keyifli bir deniz tatili için güzel bir öneri olmaktadır. Denizin serin olması ve belirli noktalarda direkt olarak derinleşmesi ise çocuklu aileler tarafından dikkat edilmesi gereken bir husustur. 

İçmeler Plajı

Marmaris Bölgesinin en popüler plajlarından olan İçmeler Plajı, berrak suyu ile hayranlık uyandırmaktadır. Deniz üzerinden denizin derinlikleri izlenebilen bu koyda, yüzmesi ayrı bir keyif olmaktadır. Dağlar arasında konumlanan ve gündelik telaşa küçük bir ara verilmesini sağlayan plaj genellikle oteller tarafından tutulmuş bulunmaktadır. Ancak birçok otel, kapılarını dışarıdan gelen misafirlere de açmaktadır. Böylece dileyen herkes İçmeler Plajı’nın güzelliklerinden doyasıya faydalanabilir. 

Kargı Plajı

Datça’nın dağlar arasında gelen bir diğer gizli köşesinde sıra. Gizli olması konumundan kaynaklanıyor olup aslında herkes tarafından bilinen bu koya küçük bir patika yoldan ulaşım mümkündür. Arabayla geçilmesi mümkün olsa da yolun belirli bölgelerinin dar olduğunu söylemekte fayda olacaktır. Koyda yer alan tesislerde iskele üzerinde güneşlenme keyfi sürmek mümkünken dileyen kişiler tesislerde konaklayabilir. Tekne turlarının da özel noktalarından olan Kargı Koyu, serin denizi ile yazın sıcak günlerine güzel bir serinlik katmaktadır. 

Cennet Adası Plajı

Baştan aşağı kum olan plajı ile gelen herkes tarafından sevilen Cennet Adası Plajı isminin hakkını taşıyan bir yerdir. Marmaris’in özel yerlerinden olan plaj, çevresinde yer alan az sayıda yapılaşma ile hala özel kalmayı başarmıştır. Plajda tesisler yer alıyor olup dileyen kişiler şezlong kiralayabilir veya güzel bir öğle yemeği imkanı bulabilirler. Kumdan oluşan plajı çocuklu aileler tarafından tercih edilirliğini arttırmaktadır. Yemyeşil ağacalar arasında yer alan ve masmavi sulardan oluşan plaj, Muğla’nın gidilmesi gereken plajlarındandır. 

Sarıgerme Plajı

Ortaca’nın en meşhur plajı olan Sarıgerme Plajı, listenin son önerisi olmaktadır. Muğla il merkezine 95 kilometre mesafede bulunmaktadır. Dalaman’a yakın konumu ile yaz dönemlerinin en kalabalık plajlarındandır. Plajda tesisler yer almakta olup dileyenler tesislerden yararlanabilmektedir. Sakin ve berrak bir denize sahip olması, plajı deniz severlerin sevdiği noktalardan biri kılmaktadır. Uygun fiyatları ile ekonomik bir gün geçirme imkanı da sunmaktadır. 12 kilometrelik uzun bir plaja sahip olan Sarıgerme, Muğla’ya yakın plajlar arayanlar için uygun bir öneri olacaktır. 

İztuzu Plajı

Muğla, Ortaca, Dalyan bölgesinde bulunan, hem yer hem de yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilen plajlardan biridir. İztuzu plajını bu kadar kıymetli yapan en önemli özelliklerinden biri ise tatlı su ile tuzlu su arasından yer alıyor olmasıdır. Bu özel plaja giriş ize ücretsiz. Fakat otopark, şezlong ve şemsiye hizmetlerinden yararlanmak isterseniz belli bir miktar ödeme yapmanız gerekmektedir. İnce kumlara sahip olan İztuzu plajı sığ bir denize sahip olur çocuk ailelere de uygundur. Doğası ile gidenleri kendine hayran bıraktığından yanınızdan fotoğraf makinenizi eksik etmemenizi önermek doğru bir yönlendirme olacaktır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü